LIELĀ PASAULES STUNDA

            ,,ZIVIS  UN  ZIVJU  ĒDIENI NO  SENAJĀM  RECEPTĒM  LĪDZ  MŪSDIENĀM.”

Skolotāja  E. Jakubovska atgādina, ka zivis jāēd, jo tās ir veselīgas. 2 līdz 3 reizes nedēļā, lietojot uzturā zivis, var izvairīties no sirds slimībām. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar lasi, mencu, līdaku, karpu,asari, pleksti – Evija Bule īsi raksturo zivju izskatu un ķermeņa uzbūvi. Interesantākais brīdis – Markus Balijevs siļķi ietin avīzē, lai liktu ugunskurā cepties pēc veco laiku receptes. Skolēnus sadala 2 grupās.  Pirmā grupa dodas uz kulinārijas kabinetu, kur saliek kartupeļus cepšanai un ietin siļķi cepamajā papīrā, lai gatavotu cepeškrāsnī. Tad jāpievēršas arī mūsdienīgam  ēdienam – zivs uz iesma ar piedevām.  Laba ziņa – lietus mitējies, varam doties pagalmā, kur lielais ugunskurs gaida siļķes cepšanu. Kad šī māka apgūta, visi dodas uz skolas zāli, kur jāveic vēl citi uzdevumi – jāsaliek divi zivju pužļi un jāuzmin, kas tās  zivis ir, jāizpilda burtu jūklis, jāizveido savs pusdienu šķīvis no ,, dotajiem produktiem ” aploksnē. Vēl jāizgatavo plakāts.Beidzot darbi padarīti, pienācis ilgi gaidītais degustācijas brīdis. Katra klase sakārto pagatavoto ēdienu uz koka dēlīšiem, un mielasts var sākties. Atkal viena izzinoša un interesanta diena aizvadīta.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.