Projekta “Skolas soma” ietvaros skolēni no 1.a līdz 4.a klasei un 9.a klases novembra sākumā devās interesantā un izglītojoša ekskursijā uz maizes ceptuvi “Lāči”.
Skolēni jau pirms brauciena izzināja maizes tapšanas procesu – no grauda līdz maizei. Viņi bija skatījušies video materiālus, lasījuši,  gan paši veidojuši stāstus, gan gājuši jautrā rotaļā “Rupjmaizes kukuls padusē”, tostarp bija iepazinušies arī ar sev nedzirdētiem vārdiem, kā liza un abra.
Apmeklējot maizes ceptuvi, skolēni jau klātienē iepazinās ar maizes tapšanas procesu- kā abrā uzrūgusi mīkla, kā maizi liek uz lizas un tad, lielajā krāsnī. Interesanti un izzinoši bijis apskatīt ar malku kurināmās krāsnis, iepazīt īstas rudzu maizes cepšanas procesu, cepēju darba rīkus un, protams, prieku sagādājusi siltās baltmaizes un rupjmaizes grauzdiņu degustācija.
Spectērpos ģērbti, audzēkņi arī paši pagatavoja katrs savu cepumu un kopīgi, saldo kliņģeri ar augļiem un riekstiem. Gandarījums bijis baudīt pašu gatavoto kliņģeri. Skolēni sacīja, ka šis kliņģeris garšojis labāk nekā veikalā pirktie.
Pirmdienas skolas rīta līnijā 9.a klase prezentēja mācību ekskursiju uz maizes ceptuvi “Lāči”, iepazīstinot arī pārējos skolas audzēkņus ar braucienā  redzēto un piedzīvoto. Īpaši atraktīvs bija 9.a klases skolēns Agris Baldiņš. Jāpiekrīt direktores teiktajam- Ja, to redzētu maizes ceptuves “Lāči” vadība, tad Agri noteikti ņemtu par reklāmas seju.