,,ZIVIS  UN  ZIVJU  ĒDIENI NO  SENAJĀM  RECEPTĒM  LĪDZ  MŪSDIENĀM.”

Skolotāja  E. Jakubovska atgādina, ka zivis jāēd, jo tās ir veselīgas. 2 līdz 3 reizes nedēļā, lietojot uzturā zivis, var izvairīties no sirds slimībām. Pasākuma dalībnieki tika iepazīstināti ar lasi, mencu, līdaku, karpu,asari, pleksti – Evija Bule īsi raksturo zivju izskatu un ķermeņa uzbūvi. Interesantākais brīdis – Markus Balijevs siļķi ietin avīzē, lai liktu ugunskurā cepties pēc veco laiku receptes. Skolēnus sadala 2 grupās.  Pirmā grupa dodas uz kulinārijas kabinetu, kur saliek kartupeļus cepšanai un ietin siļķi cepamajā papīrā, lai gatavotu cepeškrāsnī. Tad jāpievēršas arī mūsdienīgam  ēdienam – zivs uz iesma ar piedevām.  Laba ziņa – lietus mitējies, varam doties pagalmā, kur lielais ugunskurs gaida siļķes cepšanu. Kad šī māka apgūta, visi dodas uz skolas zāli, kur jāveic vēl citi uzdevumi – jāsaliek divi zivju pužļi un jāuzmin, kas tās  zivis ir, jāizpilda burtu jūklis, jāizveido savs pusdienu šķīvis no ,, dotajiem produktiem ” aploksnē. Vēl jāizgatavo plakāts.Beidzot darbi padarīti, pienācis ilgi gaidītais degustācijas brīdis. Katra klase sakārto pagatavoto ēdienu uz koka dēlīšiem, un mielasts var sākties. Atkal viena izzinoša un interesanta diena aizvadīta.